Ifølge Joe Dispenza (Placeboeffekten) er det kun ca 5% af vores egentlige personlighed, vi er bevidste om. De resterende 95% er ukendt for os. Samtidig siger nyere fysisk teori om mørkt stof og mørk energi, at det kun er ca 5% af universets stof, vi direkte kan måle og observere, de resterende ca 95% er ukendt; det vekselvirker ikke med fysisk stof via elektromagnetisme, men med gravitation, og det er via den, vi kan påvise det; man regner med, at ca 25% er “mørkt stof”, mens resten regnes for at være “mørk energi” (kilde: Dansk Wikipedia).

Disse talmæssige konvergenser, er de tilfældige, eller ligger der en hidtil ukendt lovmæssighed eller et hidtil ukendt fænomen bag? Personligt vil jeg umiddelbart tænke, at de 95% af universets stof og energi, som nu er ukendt, er udtryk for den oversanselige verdens masse og energi. Parallelt vil jeg tænke, at de 95% af vores personlighed, der er ukendt eller ubevidst for os, er udtryk for den oversanselige del af vores bevidsthed, som er uafhængig af den fysiske hjerne.

Dette siger jeg med baggrund i Vandrer mod Lyset, som netop siger, at langt størstedelen af universet eller verdensaltet ikke umiddelbart er tilgængelig for menneskelig observation og iagttagelse, da det er oversanseligt. Det samme er ifølge værket tilfældet med vores bevidsthed; langt det meste af den er ubevidst for os. Med hensyn til mørkt stof og energi stemmer det også med det, man har iagttaget med dem; at de ikke vekselvirker med fysisk stof elektromagnetisk, men kun via gravitation.

Måske kan man endda sige, at de 95% af universets masse og energi er udtryk for Lyset i Vandrer mod Lysets forstand, mens de direkte observerbare 5% er mørke. Lidt mere kompliceret er det med den menneskelige personlighed, da jeg ikke tror, at det er rigtigt bare at sige, at 5% af menneskets gennemsnitsbevidsthed er mørke, mens 95% er Lys. Her må vi nok nøjes med at sige, at 5% er sanselig og direkte observerbar, bevidst, mens de 95% er oversanselig og umiddelbart ubevidst.

Det kunne være interessant hvis man kunne afprøve denne teori videnskabeligt. Hvordan det eventuelt kunne gøres, ved jeg ikke. Men måske der er nogle forskere derude, som har nogle ideer?


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: